woensdag 9 januari 2013

Vintage bakken voor IBB-fest

Enige tijd geleden alweer, op een mooie zaterdag in september, vond een nieuwe editie van IBB-fest plaats. Dit is een klein festival op het terrein van het IBB-studentencomplex in Utrecht. Er was een grote varieteit aan entertainment in de vorm van muziek, dans, schminken, een silent disco, een ballonartiest en meer. Ook wilde de organisatie graag een breed aanbod aan lekkernijen voor de bezoekers hebben klaarstaan. Bakfanatieke bewoners zoals ik waren dan ook meer dan welkom om een vrijwillige bijdrage te leveren. Na een dag noeste arbeid heb ik samen met wat andere meiden uiteindelijk een prachtige verzameling aan zoetigheid gemaakt voor de verkoop. Een kraam was speciaal voor ons ingericht, geheel in Vintage-stijl, wat dit jaar het thema was van het festival.



De boodschappen - altijd weer een wondertje, hoe je van deze verzameling zo'n mooi geheel kunt maken! Ik ben groot voorstander van de 'made from scratch'-methode, dus ik koop zoveel mogelijk basisingrediënten en zo weinig mogelijk kant-en-klaar. Hoe meer je zelf toevoegt, hoe lekkerder het doorgaans wordt!



De tussenstand: de basis voor de chocoladecrèmetaart is af en de koeken zijn klaar om in de oven te gaan! We still have a long way ahead...

De chocoladecrèmetaart in vol ornaat tentoongesteld! Dit is toch wel de trots van al mijn creaties tot nu toe, denk ik. Alleen, poehee... prachtig maar machtig! Decoratietip: Witte chocoladevlokken zijn niet al te best op brood, maar blijkbaar heel geschikt voor het decoreren van de rand van je taart!


Deze bosbessen-citroencake zag er mooi uit en hij was goed gelukt, maar ik heb hem zelf niet geproefd. Ik ben namelijk niet zo'n fan van citroen in gebak. Dat neemt niet weg dat ik het graag voor anderen maak!



De chocolate chip koeken waren lekker, maar ik had eigenlijk gemikt op dezelfde structuur als die van de AH-to go. Je weet wel, crunchy aan de buitenkant maar zacht aan de binnenkant. Deze waren nog net iets te knapperig voor mijn standaard. Desalniettemin ving ik de woorden op van iemand in de buurt van de kraam: "Deze zijn véél lekkerder dan die ene van de appie-to go!" Dat was het beste compliment dat ik kon krijgen.



Tot slot de kraam als geheel, met de bijdrage van de andere meiden erbij. Vrijwel alles is opgegaan voor de avond goed en wel begonnen was. En terecht! Volgend jaar weer?